sunnuntai 29. tammikuuta 2012

ONE YEAR ON PAPER


Ne oli tarkoitus tehdä itse. Kalenteri ja nahkasäkki.
Mutta miksi nähdä vaiva kun tippuivat eteen menneellä, tiedätte-kyllä-millä reissulla.

Kivan selkeä ja simppeli seinäkalenteri makasi Mujin hyllyllä, ja kauan etsimäni ja vielä kauemmin to do-listallani ollut musta nahkasäkki löytyi paikallisesta Vintage Storesta, joka oli sekoitus Suomen UFFia ja Ruotsin Beyond Retroa himppusen menevämmällä meiningillä ja astetta tyrkymmillä myyjillä varustettuna. Löysin sieltä t-ä-y-d-e-l-l-i-s-e-t Conssitkin (15e), tai korjaan Conssin, mutta koska toinen pari oli teillä tietymättömillä, jäi pariton tossu odottamaan onnelista yksijalkaista ostajaansa.
Mutta säkki on ihana, ISO ja valmistettu mukavan pehmeäksi kuluneesta kierrästysnahasta. Tykkään.
Vanha kirppikseltä löytämäni emalinaulakkokin löysi vihdoin eilen tiensä seinälle.


They were supposed to do self. Wall calendar and leather bag. But why to bother when I found them ready.
Calendar: Muji
Bag of recycled leather: Local Vintage store on Paris
White enamel rack: Flea market

PARIS vol.3





Lupaan, että tämä on viimeinen juttu Pariisista.
En kuitenkaan lupaa olla mainitsematta sanaa "Pariisi" myöhemmissä jutuissani. Kiitos ja anteeksi.

Kaupunki teki lähtemättömän vaikutuksen. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Mitä kauemmin olen sieltä poissa, sitä enemmän tekee mieli palata.
Suurimman vaikutuksen teki keväinen sää, Mercin myymälä (koko konsepti) josta ei hirmuisen jonon takia tullut hankittua mitään (iso harmi), upea katutaide ja herkullinen ja paikoin jopa edullinen ruoka kera ystävällisen ja rennon palvelun. Kuka esim. tuosta Grazien pizzasta voisi kieltäytyä?! Ommmommom..

Kiitos pomot, kiitos kollegat - oli mahtireissu!


I promise that this is the last story from Paris. Maybe not the last time when I mention word "Paris" however.. The city made ​​an impression on me.. the vernal weather, Merci store (whole concept), street art and delicious and inexpensive food, e.g. that Grazies pizza.. ommmommmm!
Thanks to my bosses and colleagues - had a super trip!

lauantai 28. tammikuuta 2012

PARIS vol.2


Pariisin kaduilla vaeltelu oli ihanaa. Näki yhtä sun toista.. kengätön mummo, kodittomat koirineen värjöttelemässä vilttien alla, rakastuneet suutelemassa, nuoret ja kauniit tanssimassa sillan alla..
Mukulakivikadut elivät omaa aikaansa, Suomessa ne olisi jo vaihdettu uudempiin ja ladottu asfaltin sileäksi, luonteettomaksi massaksi. Tuolla joutui hiukan katsomaan mihin astui.. Kadutkin olivat paikoin niin kapeita, että tälläisen metriheikin kädet ylsivät seinästä toiseen.

Melkein taivaisiin yltävät ovet lumosivat. Oli sinisiä, punaisia, violetteja, kaikki yhtä koristeellisia ja hienoja.. ja ISOJA. Ehkä parhaiten mieleen jäi kuitenkin tuo "hippiovi". Talo oli samaa sarjaa, tottaka.

Ja nuo talot.. aah! Niin sööttejä ja pieniä. Lähes kaikissa ranskalaiset parvekkeet (kuinka yllättävää), joissa näki keväästä muistuttavia vehreitä kukkaistutuksia, joulukuusia (niin, vieläkin) ja maito- tai vesipulloja jääkaapin jatkeena.

Tuonne on vielä palattava.

Streets of Paris.. Have to return..

torstai 26. tammikuuta 2012

PARIS vol. 1



 

Terkkuja Pariisista!
Inspiraation hakureissu on takana ja pää täynnä ideoita, kroppa energiaa, vaikka ympäripyöreät tallailupäivät raskaita olivatkin. Pariisissa oli ihana kevät <3 Ei loskaa, ei jäätävää tihkusadetta, vaan auringon pilkahteluja, sulia katuja ja vehreyttä. Oijoi..kohta se on täällä meilläkin.

Ja mitä tulee työpuoleen, oli Maison & Objet messujen anti oli sen verran päräyttävää, että meillä töissä meni sen myötä järjestys uusiksi ja kodin must have -lista piteni entisestään.


Spring in Paris and Maison & Objet fair were wonderful and inspiring.

tiistai 17. tammikuuta 2012

DAILY BLACK


Kolme mustaa juttua.
Ne matkaa kassissani päivittäin, lähestulkoon kaikkialle. Töihin, asioille, kauppaan. Ne nielevät sisäänsä kaiken tärkeän ja henkilökohtaisenkin, työvuorolistoista henkkareihin, käyntikorteista laturinjohtoon. Saanko esitellä, uskolliset mustat ystäväni ovat..
Ordning & Redan nahkakantinen kalenteri (suhteemme OR:n kalenterien kanssa on kestänyt jo useamman vuoden..olen rakastunut!),
JOUSI-merkkinen kotimainen iso vintagekukkaro, joka nielee sisäänsä kaikki puhelimen piuhat kuulottimista laturiin (tarttunut mukaan vuosia sitten UFF:ista, toiminut hetken meikkipussina mutta uuden luurin myötä yleni johtosäilyttimeksi) ja
2OR+BY YAT:in musta nahkalompakko rouhein vetoketjuin (viimeisin OIKEA löytöni edelliseltä naapurikirppikseltä neljällä eurolla!). Torstai-iltana pakkaan nämä must havet Pariisin kassiin..

These three black must haves go with me every day wherever I go. Of course I`ll pack them  with me to Paris too..

torstai 12. tammikuuta 2012

WHERE TO GO IN PARIS?

Viikon päästä tapahtuu ihmeitä.
Mamma lähtee ekaa kertaa elämässään TYÖMATKALLE ja PARIISIIN. Eli kaksi uutta juttua kerralla. Vapaata on about päivän verran (sunnuntai) ja lompakkoa on silloin kai pakko ulkoiluttaa, joten kertokaas armaat lukijat, minne kannattaa suunnata kulku?
Perus henkkamaukat ja zarat voi unohtaa, samoin turistirysät eli museot, tornit ja mikkihiiret ystävineen. Nuo kaikki, mitä ei Suomesta löydy, olisi kiva koluta, mutta aika ei niihin riitä. Toiste sitten. Mutta jotain kivaa, raflavaa, erilaista, muotia, sisustusta, jotain mitä ei kotinurkilla näy.. Ole opas niin olet rakas <3 Kiitos.

BLUE TREASURES


Sinisen talon siniset aarteet..
Lattiaa purkaessa löytyi pari vanhaa tupakkiaskia. Ovat olleet erinättejä ennen vanhaan..
Hauska miettiä kuinka monta askia onkaan tekijöillä kulunut lattiaa väsätessä, ja ovatko jättäneet ne tarkoituksella lattian alle seuraaville polville löydettäviksi.

Blue treasures of the blue house..
We found a couple of old tobacco packet. Have been pretty in the old days..

tiistai 10. tammikuuta 2012

EXCAVATIONS vol. 2


Kaivaukset jatkuu.
Ja löytöjäkin on tehty. Antiikkipaneloitu katto löytyi repsottavien pinkopahvien alta. Sille näytetään hiukan teräsharjaa ja hiekkapaperia, sitten pensseliä ja maalipurkkia. Värinä valkoinen, tottakai.

Seinissä roikkuneiden pinkojen alta löytyi ainakin 6-7 kerrosta erilaisia tapetteja. Ai että tää oli niistä innoissaan! Mahtavia kuviointeja ja väriyhdistelmiä, ripaus niin muodikasta kultaakin seassa.
Tuo sininen tapetti oli säilynyt uusimman maalatun paperoinnin alla hämmästyttävän hyvin ja isoina alueina. Pakko ottaa sitä talteen ja pistää vaikka kehyksiin kertomaan hiukan talon historiaa. Joku hieman hurahtaneempi marssisi tuon palan kanssa varmaan Tapettitaloon ja vuoraisi huoneen vastaavanlaiseksi, mutta me ei, sori vaan kaikki entisöijät ja antiikin ystävät. Hienoja ovat, mutta eivät ihan se meidän juttu.

More excavations revealed a antique panel in the ceiling and a lot of different layers of wallpaper on walls.

perjantai 6. tammikuuta 2012

THE START





Se oli vuoden ekan päivän ilta, kun mamma tarttui talttaan ja vasaraan. Kunnolla.
Tommosta vanhaa, valkoiseksi joskus muinoin maalattua lankkua sieltä löyty, ja alku näyttikin varsin rohkaisevalle. Innoissamme jatkettiin linon ja puukuitulevyjen purkamista, kunnes erään levyn alta kurkkasi elävä hiiri. Tuijotti sekunnin murto-osan silmiin ja luikki jonnekin välipohjan uumeniin. Siinäpä samalla löytyi myös tuo "pommi" - reikä lattiassa. Ilmeisesti vanhan lämmitysjärjestelmän vuotaneen putken lahottama lankku oli korvattu uudella kakkosnelosen pätkällä, joka ei tietenkään vastaa edeltäjäänsä, ja siksi näkymät ovatkin varsin selkeet aina välipohjaan asti. Sinne valui myös remontti-innostus ja ajatus siitä, että selviäisimme ekan huoneen rempasta itse ja suht vähin panostuksin. Toisin kävi.

Paikalle hälytetty urakoitsija ottaisi koko lattian uusinnasta aina pintamaalaukseen saakka rapiat 4 tonttua. Nej tack, sanon minä. Ei todellakaan oltu ajateltu laittaa noin paljon pelkkään yhden pienen huoneen lattiaan! Yritämme siis ensin itse ja pyydämme tarvittaessa apua osavaammilta kun kädet, voimat tai taidot eivät enää riitä. Tuo tietää vaan niska limassa työskentelyä että saadaan puntattua nuo lankut tuolta ylös ja lapioitua ja kannettua säkki sotalla vanhoja eristeitä pois. Harkitsemme vakaasti talkoita. Anyone?


We started the renovation..

maanantai 2. tammikuuta 2012

2ND B-DAY


Eilen meidän pieni täytti 2-vuotta <3 Hurjaa miten aika juoksee..
Synttärikahvit juotiin arkisesti jo viime torstaina, kun ukki ja eno oli käymässä Savosta. Kakkukestit kummeille ja mummeille järkätään parempana ajankohtana - uudenvuodenpäivä kun ei ole osallistujarikkain päivä. Hehee.

Kun sankarilta kysyy kuinka vanha hän on, vastaus kuuluu "nejjä". Sormin näytetään välillä kahta, välillä taas neljää, tai jotain sinne päin. Lopuksi aina kuitenkin peukkua. Ilmeisen tyytyväinen ja aikaansa edellä.


Yesterday our little son celebrates his 2nd birthday <3

SUNNY SUNDAY WALK


























Eilen oli pienestä rapelosta ja väsymyksestä huolimatta revittävä itsensä ulos.
Aurinko paistoi kauniisti ja piristävästi, synti olisi ollut sisällä olla vaikka oma peti ja peitto houkuttivatkin eniten. Ja hyväähän se teki, raitis pakkasilma ja seikkailu uusilla kotikulmilla nätissä säässä. Ja "naapuritonteilla" sijaitsevat vanhat ja hylätyt tehtaat ja muut historialliset rakennukset motivoivat entisestään liikahtamaan.

Kauniita ovat, mutta valitettavan huonoon kuntoon päästettyjä, ainakin tuo valkoinen tehtaan raakile. Niin paljon tilaa ja historian havinaa, tyhjän panttina, säiden ja ihmisten armoilla, lähes arvottomana. Surullista. Päätin, että jos joskus voitan lotossa, ostan jonkun tuollaisen ja muutan sen asuinkäyttöön ja takaisin vanhaan loistoonsa.


Yesterday we had a sunny sunday walk. We went to watch the old factories in the neighboring.
They are so beautiful, but so poor condition also. Sad.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...